Restauracje Sphinx rozgrzewają smakiem

W restauracjach Sphinx pojawiła się nowa jesienna wkładka „Rozgrzewamy smakiem”. Znalazły się w niej wyraziste, przygotowane w oparciu o sezonowe produkty dania, m.in. krem z dyni, shoarma z podgrzybkami, master burger z sosem sriracha czy stek antrykot z podgrzybkami. Oferta dostępna jest do 20 stycznia 2020 w wybranych lokalach oraz w dowozie na smacznieiszybko.pl.

Na początek Sphinx serwuje krem z dyni z kuminem i chili oraz grzanki bacy z sosem śliwkowym lub żurawiną. W ofercie pojawiła się shoarma z podgrzybkami w śmietanie i shoarma góralska zapieczona serem góralskim i żurawiną lub sosem śliwkowym. Na wielbicieli makaronów czeka hit z poprzednich lat – tagliatelle z polędwicą i grzybami, a na miłośników ryb – pstrąg grillowany z sakiewką warzyw w pikantnej harissie. Z dań na ostro Sphinx poleca master burgera z tajskim sosem sriracha. Nie zabrakło też steków, jak rostbef z podgrzybkami w śmietanie i antrykot z grzanką bacy. Wybrane dania dostępne są też w delivery na smacznieiszybko.pl.

Więcej na sphinx.pl.